ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнській ГТС «дали шанс» на модернізацію

Українській ГТС «дали шанс» на модернізацію

Українська газотранспортна система за крок від модернізації. Сьогодні було підписано угоду про фінансування модернізації магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» на суму 150 млн євро.

Україна і Європейський інвестиційний банк підписали угоду про фінансування модернізації магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» на суму 150 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Відповідну угоду між Україною та банком про реалізацію проекту «Реконструкція, капітальний ремонт та технічне переоснащення магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород» підписали Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і президент ЄІБ Вернер Хойер.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 22 жовтня своїм розпорядженням №1143-р погодив залучення до 150 млн євро в ЄІБ і до 200 млн дол. у Європейського банку реконструкції та розвитку на модернізацію Уренгой-Помари-Ужгород». Згідно з документом, ці кошти держава готова видати оператору ГТС «Укртрансгазу» для реалізації проекту у вигляді субкредиту під 2% річних від обраної та невиплаченої суми.

ЄІБ у другій половині жовтня схвалив виділення кредиту 150 млн євро на реконструкцію українським оператором ГТС «Укртрансгаз» газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Крім того, про можливість виділення до 200 млн дол. державної позики Україні на реконструкцію цього газопроводу повідомив Європейський банк реконструкції та розвитку. Його рада директорів планує розглянути цей проект 10 грудня того року.

 
Коментарі (0)