ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнській ГТС розширять експортні можливості

Українській ГТС розширять експортні можливості

З наступного року планується розширення експортних можливостей української газотранспортної системи. Посадовці бачать реалізацію цього завдання у використанні існуючої інфраструктури та визначенні нових маршрутів транспортування газу в країни ЄС.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує розширити експортні можливості української газотранспортної системи. Відповідна пропозиція міститься у проекті розпорядження Кабінету Міністрів «Про затвердження плану заходів щодо реалізації концепції створення системи державної підтримки експорту України на період до 2015 року», - повідомляє «УНІАН».

Згідно з документом, розширення експортних можливостей ГТС пропонується здійснити «зокрема, шляхом ефективного використання існуючої інфраструктури, визначення нових маршрутів транспортування газу в країни ЄС з території України, підготовки та укладення відповідних угод».

Розширення планується здійснити у 2014 році.

Нагадаємо, газотранспортна система України є другою в Європі і однією з найбільших у світі. Загальна протяжність газопроводів (без урахування нових об'єктів), які експлуатує компанія, становить 37,1 тис. км, зокрема магістральних газопроводів - 22,2 тис. км і газопроводів-відведень - 14,9 тис. км. Кількість газорозподільних станцій (ГРС) становить 1449.

 
Коментарі (0)