ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнські сховища поповнились газом

Українські сховища поповнились газом

Україна збільшила запаси природного газу у підземних сховищах. Зокрема, наразі у вітчизняних ПСГ знаходиться більше 15 млрд куб. м «блакитного» палива
В Україні збільшено обсяги природного газу в підземних сховищах станом на 0,13% - до 15,208 млрд куб. м. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE), передає «РБК-Україна».
 
Згідно з даними асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ, українські ПСГ заповнені на 49,14%.
 
Найбільший обсяг газу зберігається в Більче-Волицько-Угерскому сховищі - 7,155 млрд куб. м газу. Наразі сховище заповнено на 41,97%.
 
На материковій частині України розташовано 12 сховищ загальною активною ємністю 31 млрд куб.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у ВАТ «Газпром» заявляють про можливість відновлення поставок газу в Україну з наступного місяця. Російський газовий монополіст очікує на підписання угоди щодо поставок газу в Україну в зимовий період вже на наступному тижні. Москва також заявила про відмову від принципу «бери або плати» .У найближчі кілька днів НАК «Нафтогаз України» звернеться до «Газпрому» про подання знижки в частині мита, і, як це і було в попередні періоди, «Газпром» направить пропозиції в уряд РФ. Рівень цін буде порівнянний і конкурентноздатним з сусідніми до України країнами Європейського Союзу.
 
Коментарі (0)