ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнську енергосистему відключать Росії та Білорусі в тестовому режимі

Українську енергосистему відключать Росії та Білорусі в тестовому режимі

Українську енергосистему відключать Росії та Білорусі в тестовому режимі наступного тижня. Енергосистема країни працюватиме в ізольованому режимі 24-26 лютого
Українську енергосистему відключать Росії та Білорусі в тестовому режимі наступного тижня. Енергосистема країни працюватиме в ізольованому режимі 24-26 лютого, таку інформацію надала пресслужба “НЕК “Укренерго”.
 
“На виконання Постанови НКРЕКП № 236 від 03.02.22 року, інформуємо, що перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем Росії, Білорусі та мережі ENTSO-E режимі заплановано на 24-26 лютого 2022 року. На цей час ОЕС України буде об’єднано з „островом Бурштинської ТЕС“, дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно”, — йдеться в повідомленні компанії.
 
"Укренерго" досягло всіх необхідних домовленостей з операторами системи передачі (ОСП) РФ та РБ про тимчасове припинення паралельної роботи та повернення до неї. Усі дії НЕК відповідають умовам договорів про паралельну роботу з ОСП суміжних країн.
 
Операції для тимчасового від'єднання острова БуТЕС від ENTSO-E та приєднання його до ОЕС України розпочнуться вранці 23 лютого. Після їх завершення виконуватимуться операції з тимчасового від'єднання ОЕС України від енергосистем Росії та Білорусі.
 
Повернення на паралельну роботу з енергосистемами суміжних країн заплановано на 27 лютого. Роботу блоку регулювання "Україна-Молдова" в ізольованому режимі також заплановано 24-26 лютого.
 

Результати тестування стануть підставою для ухвалення рішення ENTSO-E щодо переходу на паралельну роботу з українською та молдавською енергосистемами. 

 
Коментарі (0)