ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїну обігріють харківськими котлами

Україну обігріють харківськими котлами

Уряд розглядає можливість забезепечення регіонів країни сучасними котлами харківського виробництва. Однак, поки що, такий котел працює лише у експерементальному режимі і не пройшов усіх необхідних для масового впровадження випробувань.

Віце -прем'єр-міністр Олександр Вілкул, під час робочої поїздки на Харківщину, ознайомився з котельною установкою вітчизняного виробництва, яка покищо працює в експериментальному режимі. Даний котел, який обслуговує житловий мікрорайон, економить газ на 40% та має ККД 98%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, інформує прес-служба уряду.

За його словами, окрім того, що котел виробляє тепло і обігріває житлові будинки, він ще й виробляє електричну енергію, яка забезпечує інші котельні: тобто, вся котельня повністю працює на власній електричній енергії, виробленій цим котлом.

«Ми показали, що у Харкові можна виробляти котли, набагато кращі від іноземних зразків, які використовуються в цілому в житлово-комунальному господарстві Харківської області та країни. Цей проект підтриманий Віце-прем'єр-міністром Олександром Вілкулом», - сказав Валентин Дулуб.

Він також зазначив, що Віце-прем'єр висловив прохання надати йому усі документи і висновки за результатами випробувань. Ця документація буде вивчена. У подальшому розглядатиметься можливість виробництва таких котлів і для інших регіонів країни.

Сам Олександр Вілкул зазначив, що в рамках розробленої урядом Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачено забезпечення імпортозаміщення, шляхом виробництва в Україні енергозберігаючих котлів. На його думку, це надасть  підтримку вітчизняному виробнику та знизить споживання енергоресурсів в країні.

Нагадаємо, також під час робочого візиту до Харкова, посадовець зобов'язав регіони країни розробити програму зменшення споживання газу та знайти йому ефективне заміщення. Підготувати таку програму області повині за два наступні тижні.

Як повідомляла «Україна Комунальна», з 2010 року комунальні підприємства скоротили споживання природного газу на 10%. Така тенденція спостерігається внаслідок впровадження енергозберігаючих технологій у ЖКГ, модернізації котелень, зниження витрат енергоносіїв. 

 
Коментарі (0)