ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїну зігрівають газові обіцянки

Україну зігрівають газові обіцянки

Україна сподівається, що найближчим часом Росія перегляне газовий контракт, укладений 2009 році. Посадовці наголошують, що були відповідні домовленості.

Росія перегляне газовий контракт з Україною, підписаний у 2009 році. Прем’єр-міністр Микола Азаров запевняє, що у Російській Федерації дали таку обіцянку, - повідомляє «Укрінформ».

«Ми протягом цього часу наполегливо переконували Російську Федерацію піти на перегляд цього контракту. Зараз така обіцянка, за великим рахунком, є. І ми сподіваємося, що реалізуємо це під час переговорів», - сказав Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що Росія внаслідок цього контракту отримала усі права, а Україна тільки обов'язки, у тому числі платити навіть за недобраний газ.

«Росія пред'явила 2 млрд доларів рахунку за неотриманий газ, що випливало з контракту, підписаного в 2009 році. Ми, зрозуміло, навіть не стали розглядати цей позов, тому що вважаємо його абсурдним, але це випливає з контракту», - наголосив Микола Азаров.

На прохання підтвердити або спростувати думку про те, що Україна вирішила відстрочити підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом під тиском Росії, Прем'єр-міністр зазначив, що вимоги до України висуває як Росія, так і ЄС.

Нагадаємо, 21 листопада Кабмін вирішив призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Це спровокувало багатотисячні акції протесту по всій Україні.

 
Коментарі (0)