ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкравтодор: 95 % доріг Хмельницької області не ремонтувались 30-40 років

Укравтодор: 95 % доріг Хмельницької області не ремонтувались 30-40 років

Поточний стан доріг Хмельницької області керівництво Укравтодору пояснює досить просто: Дороги не ремонтувались 40 років, ми тут не винні. Втім, попри покращене фінансування ремонт «світить» дише для 27 км хмельницьких доріг

За останні двадцять років майже в десять разів зросла інтенсивність руху автомобілів, а фактичні навантаження сучасних великовагових транспортних засобів набагато перевищують нормативні.  Через це мережа доріг загального користування області, яка була сформована в 60 – 80 ті роки минулого століття, не витримуючи сучасних навантажень, зазнає страшенних руйнувань. Про це заявив начальник Служби автодоріг Петро Гнидюк

«Близько 95% від загальної протяжності автодоріг області не ремонтувались 30 – 40 років, зношені до критичної межі і потребують термінового капітального або поточного ремонту. На жаль, останніми роками, ліквідація ямковості стала основним видом робіт, який виконується на автодорогах області.  Хоча, ямковий ремонт – це лише тимчасовий захід, який проводиться, згідно діючих в дорожній галузі нормативів, при ураженні ямковістю до 10% від загальної площі покриття та в терміни між проведенням робіт з капітального і поточного ремонту. При більшому ж розмірі площі ураження необхідно виконувати капітальний або поточний ремонт.  », - розповів Петро Гнидюк  в ефірі Хмельницького обласного радіо «Поділля-центр».

На 2016 рік з державного бюджету України на поточний середній ремонт окремих ділянок автодоріг державного значення заплановано фінансування, у сумі 104,0 млн. грн., що дозволить відремонтувати 27,6 км автодоріг М–12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, Н–03 Житомир-Чернівці, Р–05 Городище-Рівне-Старокостянтинів, Р–24 Татарів-Косів-Коломия-Борщів-Кам’янець-Подільський, Р–48 Кам’янець-Подільський-Сатанів-Війтівці-Білогір’я, Р–50 Ярмолинці-Сатанів, Т–23–08 Гуків-Дунаївці-Могилів-Подільський.

На поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автодоріг області з державного бюджету України заплановано спрямувати фінансування, у розмірі 96,8 млн. грн.

За рахунок кредитних коштів, залучених під гарантії Уряду, у 2016 році заплановано відновити роботи по будівництву ІІ черги обходу м. Дунаївці та продовжити будівництво мостового переходу через р. Мукша на автодорозі Н–03 Житомир – Чернівці (“Тещин язик”). На ці роботи заплановано спрямувати 46,8 млн. грн.

«Також, Службою автодоріг проводиться активна робота із місцевими органами  влади по залученню коштів місцевих бюджетів для проведення ремонтних робіт на автодорогах загального користування. В цьому напрямку вже є перші позитивні результати – в деяких районах Хмельниччини уже проводяться ремонтні роботи за кошти громад. Сподіваємось, що аналогічні процеси розпочнуться в усіх районах і громадах області, адже дорогами загального користування їздять усі, тому й ремонтувати необхідно спільними зусиллями», підсумував Петро Гнидюк. 

 

 
Коментарі (0)