ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкравтодор: Автобан в ЄС обійдеться в 10 мільйонів євро за кілометр

Укравтодор: Автобан в ЄС обійдеться в 10 мільйонів євро за кілометр

Новак запевнив, що нинішнього фінансування критично недостатньо

 

Вартість будівництва одного кілометра автобану в ЄС в середньому становить близько 10 млн євро. Про це повідомив виконуючий обов'язки глави "Укравтодору" Славомир Новак в інтерв'ю "Деловой столице".

"1 км автобану в Європі коштує в середньому 10 млн євро. Тобто за весь річний бюджет" Укравтодору "можна побудувати всього 100 км автобану", - констатував Новак.

При цьому, за його словами, в Україні середній ремонт 1 км обійдеться приблизно в 10 млн грн. "Щоб за 10 років Україна змогла поновити дорожню мережу міжнародного і національного значення," Укравтодору "потрібно фінансування не менше 50 млрд грн щорічно. І це не включаючи автобани", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що міністерство розраховує побудувати транспортний коридор, який з'єднає Україну та ЄС.

"Європейські автобани, які закінчуються на західному кордоні України, повинні тривати в країні. Автобан Будапешт - Чоп повинен бути з'єднаний з Києвом повноцінно, а не сільськими дорогами. З впровадженням Дорожнього фонду і залученням приватних інвесторів, сподіваюся, справа піде веселіше. Але потрібно кілька років, адже дорогу не побудуєш за ніч ", - вважає міністр.

 

 
Коментарі (0)