ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкравтодор переходить на систему Prozorro

Укравтодор переходить на систему Prozorro

Укравтодор проваджує електронну систему закупівель робіт та послуг задля забезпечення прозорсті своєї діяльності

З 1 серпня Державне агентство автомобільних доріг переходить на прозору систему державних закупівель. Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки голови Укравтодору Євгеній Барах.

«В системі Укравтодору, підпорядкованих службах доріг, облавтодорах, а також серед інших держпідприємств, які нам підпорядковуються, впроваджується єдина система закупівель на базі всім відомої Prozorro з 1 серпня цього року», - зазнаяив Барах.

За словами Бараха такі дії зумовленні численними наріканнями від представників громадськості з приводу прозорості закупівлі матеріалів : пального, солі, піску, гравію, щебеню.

Окрім цього такий перехід унеможливить діяльність компаній-посередників завдяки додатковому контролю електронних майданчиків спільно з міністерством.

 «Щоб виключити можливість маніпуляцій в режимі електронних закупівель, ми спільно з Міністерством інфраструктури та колегами з правохоронних органів відпрацьовували ринки тих чи інших цін на ті чи інші матеріали, і тому кожна область матиме відповідні індикативні показники - порогові закупівлі для того, щоб виключити навіть в електронному режимі появи компаній-посередників», - додав він.

Укравтодор також має намір перейти на систему закупівель в міжнародних проектах.

«На сьогоднішній день вже є електронні майданчики у Європейському банку реконструкції та розвитку», - розповів Барах.

 

 
Коментарі (0)