ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укравтодор» почав великий ремонт доріг: Карта

«Укравтодор» почав великий ремонт доріг: Карта

Ремонтом займаються в 17 регіонах України на 68 дорожніх об'єктах

Ремонтом займаються в 17 регіонах України на 68 дорожніх об'єктах. Міністр інфраструктури Владислав Криклій позначив, що і міністерство, і "Укравтодор" підготувалися належним чином для того, щоб у відповідних погодних умовах була можливість почати роботи якомога швидше, передає новинний портал Сегодня. Щонайменше чотири тисячі кілометрів доріг за цей рік в Україні повинні бути відремонтовані. Карта доріг, на яких вже почалися роботи:

Варто відзначити, що в першу чергу будуть зроблені дороги на трасах стратегічного значення. Такі дороги позначені на карті:

До слова, президент Володимир Зеленський заявляв про те, що ремонт повинен бути не ямковим, а саме капітальним. Крім того, за словами президента, важливими вимогами є гарантія якості на п'ять років, а також відповідальність підрядника за його роботу.

Важливо відзначити, що нерідко не тільки підрядники винні в проблемах з дорожнім покриттям. Чимало водіїв габаритних автомобілів їздять по трасах з перевантаженням. Для цього, як зазначали представники влади, по країні вже встановлюють спеціальну техніку для контролю ваги фур.

Цікаво, що на ремонт доріг у 2020 році з державного бюджету виділено чимало коштів. На траси стратегічного значення витратять 85 мільярдів гривень, а на місцеві дороги 22,2 мільярда гривень. Відомо, що частина з цих коштів - сума, яку заплатив Україні російський "Газпром" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

 

 
Коментарі (0)