ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укравтодор» реалізовує найгірший сценарій відновлення доріг

«Укравтодор» реалізовує найгірший сценарій відновлення доріг

Сьогодні Державне агентство автомобільних доріг України реалізує мінімальний сценарій який передбачає будівництво 700 км доріг.

Про це на засіданні Уряду повідомив в.о. голови Укравтодору Славомір Новак, йдеться у повідомленні «Української правди».

«В грудні 2016 року на Кабміні мною було представлено 3 сценарії ремонту та будівництва доріг в Україні. Перший – це 5 мільярдів гривень на будівництво і 700 км в цьому році, другий – 10 мільярдів на 1200 км доріг та 73 мости, та третій сценарій, при фінансуванні 18 млрд грн – це більше 2000 км доріг та 80 мостів», - зазначив голова «Укравтодору».

Як зазначив Новак, на сьогодні Укравтодор реалізує мінімальний варіант.

«Ми поки що не маємо 15 млрд (від репрофайлінгу НБУ, - ред.), але сподіваємося, що отримаємо, як сказав пан прем’єр-міністр», - додав він.

Зокрема, за словами голови компанії, з 18 млрд гривень, які має Укравтодор, 7 млрд грн підуть на погашення боргів, 3,5 млрд на експлуатацію.

«На поточний та середній ремонт у нас є 5,3 мільярда грн, з яких 2,8 – це держбюджет та 2,5 – це кредитні кошти, для яких ще не підписана постанова. 1 млрд – йде на погашення старих боргів і 1,3 млрд від міжнародних фінансових організацій – піде на покращення нашої техніки», - наголосив Славомір Новак.

Також, з 3,5 млрд грн, які призначені на експлуатацію, 2 млрд направлені на ліквідацію ямковості, що за словами Новака, дозволить ліквідувати 5,5 млн квадратних метрів ямковості.

«На сьогодні ми маємо 12 млн квадратних метрів ям і їх кількість може зрости до 16 млн кв метрів», - відзначив він.

Як раніше, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян з  початку 2017 року на подолання ямковості було спрямовано 2 мільярди гривень.

Як повідомлялося раніше, на ремонт доріг у 2017 році Уряд планує направити близько 35 мільярдів гривень.

 

 
Коментарі (0)