ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укравтодор» розраховує отримати 17 мільярдів гривень на реконструкцію доріг в 2017 році

«Укравтодор» розраховує отримати 17 мільярдів гривень на реконструкцію доріг в 2017 році

У Державному агентстві автомобільних доріг («Укравтодор») розраховують в 2017 році отримати 17 млрд гривень на реконструкцію доріг.

Про це йдеться у повідомленні РБК-України.

Зокрема, у «Укравтодору» є два плану фінансування дорожніх робіт у цьому році. Згідно з першим, відомство отримає у цьому році з держбюджету всього близько 17 млрд гривень. З них 7 млрд гривень необхідно буде направити на виплату банківських кредитів, близько 1 млрд гривень піде підрядникам за виконані у попередні роки дорожні роботи. З решти 8,8 млрд гривень «Укравтодор» планує 2 млрд гривень витратити на ямковий ремонт, а ще 1,5 млрд гривень - на безпеку та експлуатацію доріг (прибирання снігу, нанесення розмітки та інше). У підсумку, власне, на реконструкцію доріг залишиться тільки 5,3 млрд гривень.

Проте, за словами, директора національного секретаріату міжнародної організації по прозорості будівництва CoST Наталії Форсюк, за ці гроші «Укравтодору» в кращому випадку вдасться відремонтувати приблизно 1,8% від загальної протяжності доріг державного значення.

Сам «Укравтодор» має намір відремонтувати окремі ділянки доріг трас Житомир-Вінниця, Тернопіль-Дубно, Житомир-Чернівці, Київ-Чернігів, Суми-Полтава, Харків-Охтирка і т. д.

 При цьому у відомстві розраховують, що їм вдасться реалізувати другий, оптимістичний план, який передбачає додаткове фінансування дорожнього господарства в розмірі 17 млрд гривень. Майже всі кошти підуть на поточний середній ремонт доріг.

 Нагадаємо, в 2017 році на кордоні України та Угорщини планується відкрити новий пункт пропуску.

 

 
Коментарі (0)