ГоловнаПублікаціїТранспортУкравтодор відремонтує лише 700 км доріг з необхідних 40 тис км

Укравтодор відремонтує лише 700 км доріг з необхідних 40 тис км

У 2016 році на ремонти доріг виділено 3,5 млрд грн, яких, за оцінками "Укравтодору" вистачить лише трохи більше ніж на 700 км доріг, у той час, коли ремонту потребують 40 тис км доріг.

Кабінет міністрів затвердив програму фінансування будівництва та ремонту автомобільних доріг, за якою на поточні ремонти буде віділено 3,5 млрд грн. бюджетних коштів. На ці кошти планується ремонт 728 км автодоріг, повідомляє «Укравтодор».

Коштів вділено на 1,75% від необхідного. Єдиний позитивний момент - ремонти будуть проводитись за маршрутним принципом, тобто цілими відрізками від одного населеного пункту до іншого. Тобто, деякі дороги не будуть відремонтовані взагалі, зате інші будуть відремонтовані повністю.

«Цього року Укравтодор ремонтуватиме автошляхи за маршрутним принципом, так, як у минулому році була відремонтована дорога Львів–Івано-Франківськ. Через вкрай обмежене фінансування, це єдиний можливий метод отримати хоч якісь суттєві результати у покращенні стану мережі доріг», – зазначив Директор Департаменту розвитку доріг Сергій Цепелєв.

Також, за словами пана Цепелєва, щороку, і 2016 не є винятком, необхідно ремонтувати 5 тис км доріг державного значення та 36 тис км доріг місцевого значення, а сума фінансування повинна складати до 60 млрд грн. на рік. А за нинішніх обсягів фінансування можливий ремонт лише 645 км лоріг державного та 82 км місцевого значення.

 «Виконання цих нормативних потреб дорожньої галузі можливе, проте лише за умови ритмічного фінансування в обсязі 50-60 млрд. грн. на рік», – аргументував С. Цепелєв, і пояснив, що цьогоріч фактичний обсяг коштів, передбачених Державним бюджетом України на утримання та розвиток дорожньої мережі, дозволяє відремонтувати поточним середнім ремонтом лише 645,5 км доріг державного значення і 82,5 км місцевого значення. 

 Та не зважаючи на те, що фінансування мізерне, ремонтуватимуть дороги в усіх регіонах України. Тому, щоб розпочати будівельний сезон вчасно, Служби автодоріг в областях вже проводять тендерні процедури та працюють над розробкою необхідної проектної документації. 

Пропонуємо ознайомитись з детальною картою ремонту доріг та сумами, виділеними на іх ремонт.

 

 
Коментарі (0)