ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкравтодор закликає... не їздити автошляхами

Укравтодор закликає... не їздити автошляхами

За спекотної погоди на асфальтобетонному покритті швидко утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації, що теж негативно впливає на безпеку руху

Укравтодор закликає користувачів доріг на період спеки, особливо в денну пору доби, обмежити поїздки на далекі відстані, а за крайньої необхідності вживати заходи від перегріву організму. Адже високі температурні показники навколишнього середовища можуть негативно вплинути на фізичний стан водіїв, знизити увагу при керуванні автомобілем, що у свою чергу може привести до тяжких дорожньо-транспортних пригод.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Дорожники звертаються до автомобільних перевізників з проханням змінити графіки перевезень вантажів з переорієнтацією їх роботи на нічний час, оскільки за спекотної погоди на асфальтобетонному покритті швидко утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації, що теж негативно впливає на безпеку руху.

Наразі у зв’язку з підвищеною температурою повітря Укравтодором відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» введено обмеження руху дорогами загального користування транспортних засобів загальною вагою понад 24 т та навантаженнями на вісь більше, ніж 7 т.

Міністерство інфраструктури та Укравтодор просять водіїв дотримуватися вимог встановлених на дорогах технічних засобів регулювання дорожнього руху.

Нагадаємо, за повідомленням Українського гідрометеорологічного центру, в першій декаді серпня утримуватиметься переважно суха та спекотна погода - температура повітря вдень становитиме 28-34°С, у південній та східній частинах сягатиме 32-37°С.

Сильна спека очікується 5-7 серпня: максимальна температура досягне 35-38°С, а у південних, східних регіонах, а також Дніпропетровській області та степовій частині Криму місцями 40-42°С. Такі температури відповідають критеріям стихійного гідрометеорологічного явища.

 
Коментарі (0)