ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкренерго: 10% Києва залишиться без світла

Укренерго: 10% Києва залишиться без світла

В Укренерго застерегли, що 10% Києва може залишитися без світла, якщо депутати Київради не проголосують за продовження оренди ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

В Укренерго застерегли, що 10% Києва може залишитися без світла, якщо депутати Київради не проголосують за продовження оренди ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

 У разі якщо на засіданні 24 квітня депутати Київради не проголосують за поетапне повернення теплового блоку Київенерго у власність міста, тим самим продовживши оренду ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, Укренерго буде змушений застосувати графік аварійного відключення на величину до 10% споживання міста Києва.

Про це на брифінгу в КМДА заявив заступник директора з операційного управління Укренерго Віталій Зайченко, повідомляють "Українські новини".

"Ми досить тривалий час відпрацьовували питання надійності харчування міста Києва. Завжди враховували, що Київ - це частина всієї енергосистеми. І, звичайно, сподіваємося на те, що перехід піде по нормальному сценарієм з постійною роботою київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Але ніколи не виключали того сценарію, повинні пропрацювати найгірший варіант. І пропрацювали також варіант повної зупинки ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. У цьому режимі, за нашими розрахунками, вже при збільшенні температури навколишнього середовища вище 25 градусів Цельсія можливі проблеми щодо забезпечення надійності живлення споживачів".

 

Тому, за словами представника Укренерго, при можливих аварійних ситуацій можливе відключення споживачів.

 

"Можливе відключення споживачів і застосування графіків аварійного відключення на величину до 10% споживання міста Києва, це близько 150 мегават. Що, мабуть, на нашу думку, є критично для міста", - підкреслив Зайченко.

 

"Заздалегідь ми, компанія "Укренерго", вже брали всіх можливих заходів для поліпшення надійності харчування міста. І буквально сьогодні буде введений в роботу другий трансформатор на підстанції "Київська", 750, що трохи поліпшить ситуацію, але повністю вирішити всі питання, які виникнуть при зупинці двох станцій, абсолютно неможливо", - сказав він.

 

Нагадаємо, 19 квітня депутати Київради відмовилися розглянути питання про столичні тепломережі і ТЕЦ, які передаються від ПАТ "Київенерго" на баланс комунального підприємства "Київтеплоенерго". Це ставить під загрозу роботу енергетичного комплексу столиці, а кияни можуть залишитися без гарячої води.

 

Як відзначав генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко, компанія повністю готова до передачі муніципальних енергетичних активів на баланс КП "Київтеплоенерго".

 

 
Коментарі (0)