ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика"Укренерго" надав енергомережі Польщі аварійну допомогу

"Укренерго" надав енергомережі Польщі аварійну допомогу

Загальний обсяг аварійної допомоги склав 945 МВт·год (135 МВт рівним графіком впродовж семи годин поспіль). Для надання допомоги блок № 7 Добротвірської ТЕС було перефіксовано на ПЛ 220 кВ Добротвірська ТЕС — Замость.
Диспетчерський центр НЕК “Укренерго” в понеділок надав енергомережі Польщі аварійну допомогу, про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".
 
“В понеділок 6 грудня 2021 року з 09:00 до 16:00 (за київський часом) диспетчерський центр НЕК „Укренерго“ на запит польського оператора системи передачі Polskie Sieci Elektroenergetyczne (PSE) надав енергомережі Польщі аварійну допомогу з об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України. Загальний обсяг аварійної допомоги склав 945 МВт·год (135 МВт рівним графіком впродовж семи годин поспіль)”, — говориться у повідомлені.
 
За даними пресслужби, для надання зазначеної аварійної допомоги блок № 7 Добротвірської ТЕС було перефіксовано на ПЛ 220 кВ Добротвірська ТЕС — Замость.
 
У компанії підкреслили, що аварійну допомогу, як крайній захід в балансуванні енергосистеми, активують всі країни, з якими синхронізована енергосистема України, в тому числі держави ЄС, які є членами ENTSO-E. Застосування такого механізму у випадку порушення режиму роботи енергосистеми відповідає європейській практиці синхронної роботи в енергооб’єднанні (де кожен з учасників енергооб’єднання зобов’язаний мати підписані угоди про аварійну допомогу з усіма сусідніми операторами системи передачі).
 
Надання аварійної допомоги для PSE відбулося в рамках підписаного 5 серпня 2019 року договору з Укренерго.
 

При цьому в “Укренерго” підкреслили, що аварійна допомога не є комерційним імпортом. 

 
Коментарі (0)