ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика"Укренерго" намагається відновити енергопостачання майданчика ЧАЕС

"Укренерго" намагається відновити енергопостачання майданчика ЧАЕС

НЕК "Укренерго" намагається відновити надійну схему енергопостачання майданчика Чернобильскої атомної електростанції (ЧАЕС), яка б передбачала можливість його живлення
НЕК "Укренерго" намагається відновити надійну схему енергопостачання майданчика Чернобильскої атомної електростанції (ЧАЕС), яка б передбачала можливість його живлення, принаймні, двома лініями електропередач.
 
Про це повідомив глава правління "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу в Медіа-центрі Львова.
 
"Ми досі продовжуємо відновлювати надійну схему енергопостачання ЧАЕС...це означає, що ЧАЕС має бути зв’язана з українською енергосистемою, як мінімум, двома лініями електропередач, для то, щоб був резерв на випадок пошкодження однієї", – пояснив він
 
Кудрицький зазначив, що поки ця робота не завершена і ремонтні бригади змушені домовлятися про коридори, їздити на небезпечну територію.
 
Водночас він запевнив, що підстав хвилюватися про загрозу ядерній безпеці України та Європи, пов’язаній з проблемами в енергопостачанні станції чи живлення охолоджуючих систем для паливних збірок, немає.
 

"Ситуація контрольована. Ми намагаємся повністю відносити надійну схему енергопостачання ЧАЕС", – підкреслив глава "Укренерго". 

 
Коментарі (0)