ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укренерго» отримав статус спостерігача ENTSO-E

«Укренерго» отримав статус спостерігача ENTSO-E

У Варшаві відбулося підписання угоди про надання НЕК «Укренерго» статусу спостерігача ENTSO-E, європейської мережі операторів системи передачі електроенергії
Вчора, 26 квітня, у Варшаві відбулося підписання угоди про надання НЕК «Укренерго» статусу спостерігача ENTSO-E, європейської мережі операторів системи передачі електроенергії. 
 
Про це заявив Міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба Міненерго. 
 
«Ця угода ще більше наближає Україну до повної інтеграції з європейськими енергетичними ринками та визначає наш розвиток на майбутнє», - розповів Герман Глущенко. 
 
Статус члена спостерігача дозволить НЕК «Укренерго» приєднатися до міжн  ародного об'єднання європейських операторів системи передачі. 
 
Як член-спостерігач, український оператор зможе брати участь у засіданнях Регіональної групи ENTSO-E «Континентальна Європа». 
 

Представники компанії зможуть увійти до робочих та експертних груп ENTSO-E, що займаються питаннями розвитку ринку електроенергії, балансування, допоміжних послуг, електронного обміну даними, розвитку кіберзахисту в електроенергетичному секторі, інтеграції відновлюваних джерел енергії тощо. 

 
Коментарі (0)