ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укренерго» перетворили в акціонерне товариство

«Укренерго» перетворили в акціонерне товариство

НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства фінансів, але незабаром буде перетворено в закрите акціонерне товариство

Мінфін перетворив ДП "Укренерго" в акціонерне товариство 18 лютого 2019 року, 10:24 Міністерство фінансів підписало наказ про перетворення ДП "НЕК" Укренерго "в акціонерне товариство, повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Підписали наказ про перетворення ДП "НЕК "Укренерго" в акціонерне товариство, почавши процес корпоратизації, який плануємо провести максимально швидко", - написала вона.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості 18 жовтня повідомило, що комісія з реорганізації "Укренерго", яку з 9 жовтня очолив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк, "з метою якісного завершення процесу реорганізації" прийняла рішення про перехід повноважень з управління НЕК до голови комісії. В "Укренерго" на цьому тлі заявили про свідоме перешкоджання корпоратизації та процесу впровадження ринку електроенергії з боку комісії з реорганізації, склад якої затверджується профільним міністерством.

В середині грудня минулого року Кабмін прийняв рішення передати цілісний майновий комплекс держпідприємства зі сфери управління Міненерговугілля в сферу управління Мінфіну. Мінфін отримав право на управління НЕК "Укренерго" в лютому 2019 року. "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства фінансів, але незабаром буде перетворено в закрите акціонерне товариство. 

 
Коментарі (0)