ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укренерго» потрібен зелений коридор, щоб негайно відновити енергопостачання ЧАЕС

«Укренерго» потрібен зелений коридор, щоб негайно відновити енергопостачання ЧАЕС

НЕК "Укренерго" готова негайно розпочати ремонт лінії енергопостачання Чорнобильської АЕС ­– чекає лише "зеленого коридору"

 

НЕК "Укренерго" готова негайно розпочати ремонт лінії енергопостачання Чорнобильської АЕС ­– чекає лише "зеленого коридору". Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу 10 березня

"Укренерго" очікує безпечного коридору, який надасть можливість відновити лінію, що заживить Чорнобильську АЕС".

Деталі: У НЕК підкреслили, що ремонтні бригади готові виконати ремонт лінії негайно, незважаючи на погрози розстрілу з боку ворога, та очікують лише дозволу.

Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що Україна вимагає від російських окупантів, які захопили Чорнобильську АЕС, негайно допустити ремонтну бригаду для ліквідації пошкоджень і відновлення енергозабезпечення Чорнобильської АЕС.  

Вона також заявила про необхідність забезпечити "зелений коридор" для ремонтної бригади та спецтехніки для ліквідації пошкоджень на газопроводі Донецьк-Маріуполь. Наразі через це понад мільйон людей у Маріуполі, Бердянську та інших містах залишилися без тепла.

На ЧАЕС зберігається близько 20 тисяч відпрацьованих паливних збірок. Вони потребують постійного охолодження. Воно можливе лише за наявності електропостачання. Якщо ж його не буде, то насоси не виконуватимуть охолодження. Як наслідок – зросте температура в басейнах витримки, виникне паріння і вихід радіоактивних речовин у довкілля.

 

 

 
Коментарі (0)