ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укренерго» проведе реконструкцію підстанцій на 136 млн євро

«Укренерго» проведе реконструкцію підстанцій на 136 млн євро

«Укренерго» повідомляє, що Верховна Рада ратифікувала Гарантійну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ)

 

«Укренерго» повідомляє, що Верховна Рада ратифікувала Гарантійну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Це дозволить залучити 136 млн євро інвестицій від ЄІБ на комплексну реконструкцію 12 підстанцій (ПС) «Укренерго» у чотирьох областях України за проектом «Програма підвищення надійності підстанцій». 

Зокрема, у межах проекту передбачена заміна основного обладнання та повна автоматизація наступних підстанцій: ПС 330 кВ «Нікопольська», «Прометей», «Південна», «Першотравнева», «Кам’янська», «Дніпровська», «Павлоградська», «Гірнича» у Дніпропетровській області; ПС 330 кВ «Мелітопільська» та «Запорізька» у Запорізькій області; ПС 330 кВ «Кварцит» у Кіровоградській області; ПС 750 кВ «Південнодонбаська» на півдні Донецької області. Зазначається, що така комплексна реконструкція виведе об’єкти «Укренерго» на технологічно новий рівень управління, що відповідатиме вимогам надійності та безпеки системи передачі, що діють в європейському об’єднанні системних операторів ENTSO-E, синхронізація з якою є стратегічною ціллю компанії. Крім цього, залучення кредитних ресурсів міжнародних фінансових інституцій, зокрема ЄІБ, дозволяє мінімізувати вплив реалізації таких масштабних проектів на тариф компанії на послуги з передачі електроенергії.  

«Програма підвищення надійності підстанцій» є складовою комплексної програми автоматизації підстанцій, яка передбачає реконструкцію всіх підстанцій, які експлуатує компанія, з впровадженням автоматизованої системи керування технологічними процесами. Програма  реалізується за кошти міжнародних фінансових інституцій двома етапами. На першому етапі до 2025 року буде реконструйовано 57 підстанцій, які сформовані у 9 інвестиційних проектів, з яких зараз в активній фазі реалізації знаходяться п’ять.

 

 

 
Коментарі (0)