ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укренерго» скорочує доходи

«Укренерго» скорочує доходи

У Національній енергетичній компанії «Укренерго» порахували прибутки. Зокрема, дохід компанії за останні 9 місяців скоротився порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Дохід Національної енергетичної компанії «Укренерго» від передачі електроенергії в січні-вересні 2013 року скоротився на 3,7% до 2,4 млрд грн, порівняно з 2,492 млрд грн за аналогічний період минулого року. Таку інформацію оприлюднила компанія на офіційному сайті.

Зокрема, в повідомленні компанії зазначається, що фактичні обсяги передачі електроенергії магістральними мережами за вказаний період скоротилися на 3,6% - до 97,207 млрд кВт/год.

Тариф на передачу електроенергії компанією за 9 місяців 2013 року скоротився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 0,1% - до 2,469 коп. за кВт/год.

Так, за інформацією «Укренерго», в січні-вересні 2013 року сума заборгованості за товарну продукцію склала 246,714 млн грн порівняно з 249,670 млн грн за аналогічний період 2012 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна», «Укренерго» готують до корпоратизації. Зокрема, Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроект про корпоратизацію держпідприємства НЕК «Укренерго». Корпоратизація передбачає перетворення національної енергетичної компанії в публічне акціонерне товариство.

Раніше повідомлялося, що корпоратизація «Укренерго» дозволить залучити кредити для модернізації високовольтних електричних мереж на загальну суму 47,5 млрд грн. У тому числі в 2013-2020 році 31,2 млрд грн. У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості зазначають, що необхідність корпоратизації «Укренерго» пояснюється вимогою міжнародних фінансових структур.

 
Коментарі (0)