ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкренерго: ВДЕ-генерація в Україні зростає за рахунок зниження теплової

Укренерго: ВДЕ-генерація в Україні зростає за рахунок зниження теплової

Зростання обсягів поновлюваних джерел енергії в Україні (ВДЕ) зараз відбувається, головним чином, за рахунок зниження частки теплової генерації.

 

Зростання обсягів поновлюваних джерел енергії в Україні (ВДЕ) зараз відбувається, головним чином, за рахунок зниження частки теплової генерації.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час міжнародної конференції "Вітроенергетичний сектор України: перехід від« зеленого »тарифу до ринкових умов».

«Це, безумовно, позитивна тенденція, як з точки зору екології, так і з точки зору довгострокової вартості енергетичного міксу. Адже, маржинальні витрати для ВДЕ, якщо не брати до уваги «зелений» тариф, дуже низькі, в той час як для ТЕС даний показник є найвищим », - підкреслив голова правління НЕК.

У той же час за словами Кудрицького, Україна потребує розвитку нових високоманеврових потужностей, що відкриє справжні можливості для розвитку вітрових і сонячних електростанцій, з мінімальним ризиком диспетчерських обмежень.

«Нова високоманевренная генерація з швидким стартом, за допомогою якої можна знизити базову потужність теплових електростанцій, дає більше простору для розвитку атомної генерації, не виділяє шкідливих викидів в атмосферу СО2, а також для розвитку вітрових і сонячних електростанцій», - зазначив він.

За словами голови правління НЕК «Укренерго», сьогодні енергосистемі України не вистачає гнучкою високоманевреної генерації, оскільки вона перевантажена базовими потужностями, наприклад, атомної генерації.

Ця обставина збільшує ризики обмеження ВДЕ в години їх пікового виробництва. Високоманеврена генерація зможе частково замістити ТЕС при покритті піків споживання і тим самим зменшити їх базове виробництво протягом доби.

«Наявність нових високоманеврових потужностей зі швидких стартом відкриває можливості для будівництва нових ВЕС в Україні таким чином, щоб не вдаватися до масштабних обмежень їх вироблення. Ця концепція покладена в основу нашого Звіту щодо відповідності (достатності) генеруючої потужності, який на 10 років вперед описує, як енергосистема буде виглядати, і який енергомікс ми очікуємо в ній, а також про те, що потрібно зробити для забезпечення гармонійного розвитку генеруючих потужностей » , - сказав Кудрицький.

Купити ліжко в Україні, можна скориставшись сайтом dls.ua. Ліжка від виробника - великий вибір прийнятні ціни. Заходьте та вибирайте.

 
Коментарі (0)