ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укренерго»: Відновити електропостачання Криму можна за кілька годин

«Укренерго»: Відновити електропостачання Криму можна за кілька годин

В Укренерго розповіли, що у разі, якщо Україна укладе відповідні договори на постачання електроенергії до Криму, зруйновані раніше лініі електропередач можна відновити впродовж кількох годин

Всі пошкоджені опори ЛЕП, що були підірвані минулого року, вже відремонтовані. Розрізаним залишається лише з'єднувальний шлейф поблизу кордону з Кримом, який можна привести в робочий стан за кілька годин, повідомив в.о. глави НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

За словами посадовця, всі пошкоджені опори ЛЕП 330 кВ відновлені, але поки безпосередньо на кордоні з Кримом розрізані. У той же час для їх підключення знадобиться лише кілька годин.

"Лінії вже повністю відновлені, всі пошкоджені опори і дроти замінені, але шлейфи на анкерно-кутових опорах, наближених до адмінкордону Автономної республіки Крим, розрізані", - сказав Ковальчук.

Він нагадав, що "Укренерго" спільно з "Херсонобленерго" наразі проводять роботи з переведення четвертої лінії електропередач "Каховська-Титан", по якій також можна передавати до Криму електроенергію на напругу 150 кВ з 220 кв.

Такі заходи є тимчасовим рішенням для забезпечення надійності передачі електроенергії в Херсонській області до завершення будівництва підстанції 330/150 кВ "Аквілон" в кінці 2017 року.

"Укренерго" завершить роботи з переведення лінії до меншу напругу до 1 червня, "Херсонобленерго" - до 15 червня 2016 року.

Як повідомляла "УК", електропостачання Криму з України припинили 30 грудня, коли була підірвана одна з опор ЛЕП "Каховська-Титан". Згодом лінія була відновлена, але і досі знеструмлена, через те, що контракти на постачання енергії на півострів завершилися 1 січня 2016 року, а нові не були укладені. Тому Новий рік без світла зустрів майже кожен четвертий кримчанин.

Також нагадаємо, через дефіцит електроенергії в окупованому Криму продовжили режим надзвичайної ситуації до 1 травня, а Севастополь перейшов на графік відключень електрики 3 години через 3.

 

 
Коментарі (0)