ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Укренерго» вимагає збільшення тарифу за передачу струму

«Укренерго» вимагає збільшення тарифу за передачу струму

Компанія «Укренерго» планує збільшити тариф на передачу електроенергії для промислових користувачів

 

Компанія «Укренерго» планує збільшити тариф на передачу електроенергії для промислових користувачів. Проект може набути чинності 1 квітня 2022 року.

Тариф на електричну енергію на цю мить становить 345,64 гривні за мегават/рік. Згідно з пропозицією «Укренерго» нова вартість може досягти 446,24 гривні за мегават/рік, а це практично на 1,3 раза більше.

Однією з причин підвищення ціни може бути необхідність розвитку Відновлюваної енергетики країни. Відповідно до Закону України «Про альтернативні джерела енергії», уряд мав сформувати бюджет для фінансової підтримки ДП «Гарантований покупець» (підприємство, яке представляє інтереси громадян та країни у сфері функціонування ринку електроенергії). Але у 2022 році владою було вирішено припинити дію зазначеного закону.

Нездатність українського уряду діяти відповідно до своїх обов’язків призвела до перекладання відповідальності на промисловість. Подорожчання тарифів призведе до зниження конкурентоспроможності продуктів української промисловості в країні та на зовнішньому ринку.

Насамперед компанія «Укренерго» виступала за підвищення тарифів для населення.

 

 

 
 
Коментарі (0)