ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкренерго виплатило 758 млн грн постачальникам відновлюваної енергії

Укренерго виплатило 758 млн грн постачальникам відновлюваної енергії

Сума, яку було сплачено постачальникам енергії для компенсації "зеленого" тарифу, в 5,5 раз перевищує 137 млн, які передбачені на це в тарифі на передачу
НЕК "Укренерго" повідомило про виплату 758 млн грн для постачальників відновлюваної енергії за друге півріччя 2019 року, про це повідомила пресслужба компанії.
 
"Таким чином, у постачальників універсальної послуги наразі немає підстав для невиконання своїх зобов’язань перед власниками малих «домашніх» електростанцій по сплаті «зеленого» тарифу, з якими у них є договірні відносини", - йдеться у повідомлені.
 
Сума, яку було сплачено постачальникам енергії для компенсації "зеленого" тарифу, в 5,5 раз перевищує 137 млн, які передбачені на це в тарифі на передачу.
 
"Будь-які твердження про те, що "Укренерго" при виплаті компенсацій за "зеленим" тарифом нібито створює преференції великому бізнесу коштом власників малих "домашніх" електростанцій є маніпулятивними та не відповідають дійсності", – заявляють в компанії.
 

Нагадаємо, НЕК "Укренерго" є оператором магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також центральним диспетчером об'єднаної енергосистеми України. Компанія є державним підприємством, яке реорганізоване в акціонерне товариство. 

 
Коментарі (0)