ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкренерго встановила по областях ліміти через зростання споживання електрики

Укренерго встановила по областях ліміти через зростання споживання електрики

Через морози в Україні збільшується рівень споживання електроенергії. Обленерго доведені ліміти з 9 години до 23:59, їх перевищення може призводити до аварійних відключень
Через морози в Україні збільшується рівень споживання електроенергії. Обленерго доведені ліміти з 9 години до 23:59, їх перевищення може призводити до аварійних відключень, про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".
 
"Стійка морозна погода сприяє зростанню рівня споживання електроенергії, а відповідно і рівня її дефіциту в енергосистемі, у порівнянні з більш теплою минулою неділею. Для забезпечення балансу виробництво-споживання до областей доведені ліміти споживання, які діють з 09:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень. Вночі обмеження станом на сьогодні не застосовуються", - повідомили у компанії.
 
В Укренерго закликали розумно споживати електроенергію, користуватися енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання, пояснили у компанії.
 

Упродовж  5 днів нового року ворог здійснив дві атаки дронами, внаслідок чого пошкоджень зазнали об’єкти генерації та магістральних мереж. Також продовжувались обстріли енергетики на Сході та Півдні. Попри це, енергосистема України працює стабільно. 

 
Коментарі (0)