ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкренерго зацікавлено у створенні промисловими споживачами власної генерації

Укренерго зацікавлено у створенні промисловими споживачами власної генерації

Оператор енергосистеми зацікавлений у створенні промисловими споживачами власної генерації та готово сприяти їм в цьому, заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький
Оператор енергосистеми зацікавлений у створенні промисловими споживачами власної генерації та готово сприяти їм в цьому, заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький  під час робочої зустрічі з представниками Федерації роботодавців України, пише "Україна Комунальна". 
 
Керівник Укренерго зазначив, що значні руйнування об’єктів енергосистеми, яких вже завдала Росія, відчутно зменшують її можливість покриття потреб споживачів. Особливо ризикованими є період літньої спеки та опалювальний сезон, навіть за умови відсутності нових ударів з боку ворога.  В цій ситуації для промисловості та бізнесу  єдиним ефективним шляхом забезпечення надійного енергопостачання є розвиток власної генерації та систем зберігання електроенергії.  
 
Кудрицький додав, що Укренерго вже працює над створенням привабливих для інвесторів  умов на ринку електроенергії:  
  • вирішення в найближчій перспективі проблеми накопичення боргів на балансуючому ринку; 
  • створення для Укренерго можливості укладання довгострокових контактів на надання допоміжних послуг.  
 

«Наша задача як оператора енергосистеми зробити так, щоб нові енергоустановки не просто забезпечували надійність, а на них можна було заробляти, щоб вони були економічно доцільними та окупними», – зауважив очільник Укренерго. 

 
Коментарі (0)