ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика"Укренерго" закликає ощадливо споживати електроенергію

"Укренерго" закликає ощадливо споживати електроенергію

НЕК "Укренерго" припускає, що висока аварійність енергоблоків та прогнозоване похолодання можуть спричинити дефіцит в енергосистемі
НЕК "Укренерго" припускає, що висока аварійність енергоблоків та прогнозоване похолодання можуть спричинити дефіцит в енергосистемі, про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго", пише "Україна Комунальна".
 
"Синоптики попереджають про поступове похолодання протягом тижня. Пов’язане з цим зростання споживання може призвести до дефіциту електроенергії в системі», – ідеться в повідомленні.
 
Враховуючи складну ситуацію, оператор систем передачі закликає ощадливо споживати електроенергію для підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі.
 
Так, за даними "Укренерго", вчора, 4 грудня, ситуація в енергосистемі залишається складною, наголошує "Укренерго". Зокрема, вранці одна з теплоцентралей на півдні країни зупинила роботу через пошкодження під час обстрілу. Протягом доби з різних технічних причин в аварійний ремонт виведено 5 блоків на теплових електростанціях в різних регіонах. Сонячні електростанції не можуть працювати на повну через щільну хмарність по всій країні.
 
Згідно з повідомленням Міністерства енергетики, для забезпечення необхідних обсягів виробництва використовуються резервні потужності. 
 

Попри це електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів, запевняє оператор систем передачі. Диспетчерський центр "Укренерго" наразі не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі. Ліміти споживання не запроваджувалися. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються. 

 
Коментарі (0)