ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкренерго: Запуск ринку електроенергії несе високі ризики

Укренерго: Запуск ринку електроенергії несе високі ризики

Запуск нової моделі ринку електроенергії з 1 липня пов'язаний з високими ризиками для країни

Запуск нової моделі ринку електроенергії з 1 липня пов'язаний з високими ризиками для країни. Таку думку висловив глава оператора системи передачі електроенергії «Укренерго» Всеволод Ковальчук, йдеться в статті Uaprom.info.

На його думку, Україна не готова до того, щоб запустити ринок в обумовлені законом терміни, оскільки існують проблеми як на рівні нормативно-правового забезпечення реформи, так і на рівні конкретних завдань. Зокрема досі не створені підприємства, які повинні виконувати функції ринку - Оператор ринку, «Гарантований покупець», нагадав він.

«В останні місяці навіть ті, хто був прихильником якомога швидшого переходу на конкурентний ринок, виступили з низкою критичних зауважень, включаючи європейських партнерів і донорів. Саме через інституційної неспроможності держави забезпечити якісне функціонування процесів на рівні підзаконних актів. Давайте подивимося на календар і подивимося, які проблеми ми обговорюємо», - зазначив він.

Детальніше про ситуацію, що склалася напередодні початку дії нової моделі ринку електроенергії читайте в статті Uaprom.info «Новий ринок електроенергії: Кабмін боїться стрибка цін».

 

 
Коментарі (0)