ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика«Укргазбанк» частково повернув вартість сонячної електростанції канадському інвестору

«Укргазбанк» частково повернув вартість сонячної електростанції канадському інвестору

«Укргазбанк» рефінансував близько 70% вартості Нікопольської сонячної електростанції інвестору з Канади.

«Укргазбанк» рефінансував близько 70% вартості Нікопольської сонячної електростанції інвестору з Канади.

ПАТ «Укргазбанк» рефінансував 70% вартості нової потужної Нікопольської сонячної електростанції, що стала пілотним проектом канадського інвестора «TIU Canada».

Про це йдеться в повідомленні Укрінформу з посиланням на прес-службу банку.

«Державний Укргазбанк та компанія «TIU Canada», що є першим канадським інвестором в Україні, розпочали співпрацю у збільшенні потужностей відновлюваних джерел енергії. Зокрема, банк рефінансував 70% вартості нової потужної Нікопольської сонячної електростанції, що стала пілотним проектом «TIU Canada». Загальний обсяг інвестицій у будівництво СЕС склав приблизно 10.5 млн євро», - йдеться у повідомленні.

Сонячна станція розташована на ділянці площею 15.1 га на території Нікопольського заводу феросплавів Дніпропетровської області. Нова СЕС потужністю у 10.5 МВт є одним з найпродуктивніших об'єктів на Дніпропетровщині й вже постачає екологічно чисту електроенергію місцевим жителям та підприємствам.

"Завдяки реалізації проекту зменшення викидів CO2 прогнозовано становитиме 7.8 тис. тонн на рік, а економія природного газу складатиме 3.9 млн кубометрів. Перша СЕС в Нікополі забезпечила роботою 25 місцевих фахівців, а міський бюджет додатково отримав понад 2 млн грн", - зазначили в банку.

TIU Canada - енергетична компанія, що працює у секторі відновлюваної енергетики та знаходиться у власності канадської інвестиційної компанії «Refraction 1 Fund».

Як повідомлялося раніше, на початку травня Фонд державного майна України оголосив конкурс з оренди великої ділянки у Прип‘яті під сонячну електростанцію.

Стартова орендна плата за базовий місяць оренди (березень 2018) становить 14.17 тис. грн без ПДВ. Початковою орендною платою стане найбільший розмір орендної плати, запропонований учасником в конкурсній пропозиції у день проведення торгів.

Нагадаємо, уряд має намір перетворити частину зони відчуження на територію спеціального промислового використання. 

 

 
Коментарі (0)