ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укргідроенерго» отримає від СБ $ 212 мільйонів на посилення інфраструктури

«Укргідроенерго» отримає від СБ $ 212 мільйонів на посилення інфраструктури

Як повідомляють у Світовому банку, відповідне рішення було прийнято 30 червня

 

Рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування в розмірі $ 212 млн на реалізацію проекту "Україна - Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Установка гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ" Укргідроенерго ")".

Як повідомляють у Світовому банку, відповідне рішення було прийнято 30 червня, передає Finbalance.

"Проект дасть можливість збільшити гнучкість української енергетичної системи, що допоможе в синхронізації з європейською енергомережею і декарбонізації енергетичного сектора", - відзначили в СБ.

Йдеться про залучення позик у $ 117 млн ​​від Міжнародного банку реструктуризації і розвитку, а також в $ 34 млн - від Фонду чистих технологій. Також Фонд виділить грант на $ 1 млн.

Кошти будуть спрямовані на установку літій-іонних систем накопичення енергії потужністю 197 МВт на території чотирьох станцій "Укргідроенерго", які планується залучити для надання допоміжних послуг регулювання частоти і активної потужності, зокрема резерву підтримки частоти і резерву відновлення частоти. Крім того, для живлення власних потреб ГЕС і ГАЕС і для зарядки систем накопичення буде встановлено 63,9 МВт сонячних фотоелектричних станцій.

 

 

 
Коментарі (0)