ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Укргідроенерго» за новим тарифом продаватиме електроенергію

«Укргідроенерго» за новим тарифом продаватиме електроенергію

Двоставкові тарифи вводяться з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів в міжопалювальний період.
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України затвердила двоставочний тариф на відпуск електричної енергії ПАТ «Укргідроенерго». 
 
Про це «У.К.» повідомляє прес-служба відомства.
 
Нагадаємо, 23 лютого НКРЕ схвалила нову інвестиційну програму компанії «Укргідроенерго» на 2012 рік в сумі 978, 564 млн грн.
 
Довідка:
 
Двоставковий тариф – це тариф на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, який складається з двох частин (ставок): 1. Річної абонентської плати (вартості обслуговування одиниці теплового навантаження об'єкта теплоспоживання), яка компенсує умовно-постійну частину тарифу. 2. Вартості одиниці реалізованої теплової енергії, послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води, яка компенсує умовно-змінну частину тарифу.
 
Двоставкові тарифи вводяться з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів в міжопалювальний період та забезпечення надійних і високоякісних послуг з теплопостачання за рахунок зменшення збитків підприємства в під час відсутності постачання тепла упродовж року шляхом наближення доходів від реалізації теплової енергії та послуг централізованого теплопостачання до витрат підприємства.
 
2 березня 2010 року була прийнята Постанова Кабінету Міністрів України № 231 «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води». Цей урядовий документ можна вважати «абеткою» по двоставковому тарифу як для населення, так і для теплопостачальників. Ним також передбачається перехід на двоставковий тариф послуг з гарячого водопостачання.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)