ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика«Укргідроенерго» планує виробництво «зеленого» водню

«Укргідроенерго» планує виробництво «зеленого» водню

Компанія аналізує та веде плідну роботу з пілотного проекту встановлення електролізної установки потужністю 1 МВт для виготовлення "зеленого" водню

 

Компанія аналізує та веде плідну роботу з пілотного проекту встановлення електролізної установки потужністю 1 МВт для виготовлення "зеленого" водню.

Найбільша гідроенергетична компанія країни "Укргідроенерго" досліджує можливості виробництва та використання "зеленого" водню з використанням відновлюваного потенціалу українських гідроелектростанцій з огляду на світовий досвід.

Про це на дискусії "Виробництво водню в Україні. Ресурсна база", організованої Держенергоефективності та Energy Club повідомив начальник відділу технічного забезпечення проектів департаменту з реалізації інноваційних проектів "Укргідроенерго" Андрій Лец. У цьому напрямі "Укргідроенерго" співпрацює із іноземними партнерами. Зокрема, нещодавно, у квітні цього року, компанія підписала меморандум із німецькою компанією "MAN Energy Solutions" та глобальним постачальником обладнання та послуг для гідроелектростанцій "ANDRYTZ HYDRO" з розробки та реалізації проектів з виробництва "зеленого" водню в Україні.

За словами Леца, сторони плідно працюють та досліджують технології генерації водню. "У спільному проекті розглядалося п'ять електролізерів, кожен із яких може виробляти до 100 кг водню на день", - розповів Лец. Представник "Укргідроенерго" додав, що сьогодні компанія аналізує та веде плідну роботу з пілотного проекту встановлення електролізної установки потужністю 1 МВт для виготовлення "зеленого" водню.

У компанії переконані, що на тлі розв'язаної Росією війни розвиток водневої енергетики важливий не лише для України, а й для всієї Європи. Як вважають "Укргідроенерго", міжнародне співробітництво у цій сфері дасть старт глобальним процесам, які допоможуть у перспективі створити водневий хаб.

 

 

 
Коментарі (0)