ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укрнафта» запропонувала 2 мільярди кубів газу за свої борги

«Укрнафта» запропонувала 2 мільярди кубів газу за свої борги

Аби розрахуватися за податковими боргами, ПАТ «Укрнафта» запропонувало віддати 2 млрд куб м "спірного" газу, раніше закачаного в підземні сховища, і щодо якої довго тягнулися судові тяжби.

ПАТ «Укрнафта» запропонувало спосіб погашення своєї податкової заборгованості: віддати борг не грошима, а майном. В якості ліквідного майна, що може бути для цього використано, компанія пропонує 2 млрд кубометрів газу, який знаходиться в підземних сховищах на балансі компанії, повідомляє Термінал.

Про це йдеться в листі, направленому в Міжрегіональне головне управління УКРІНФОРМ - Центрального офісу з обслуговування великих платників, повідомляє прес-служба компанії.

«Право власності на видобутий в 2006 році обсяг газу, його передача в Єдину газотранспортну систему України підтверджується актами закачування газу в підземні сховища ПАТ«Укртрансгаз», рішеннями господарських судів України», - йдеться в листі.

Також, у компанії нагадали, що стосовно цього спірного газу існує судове рішення від 19 травня 2014 року, в якому Вищий господарський суд зобов'язав ПАТ «Укртрансгаз» і НАК «Нафтогаз України» не перешкоджати ПАТ «Укрнафта» в здійсненні його права власності на 2 млрд кубометрів газу .

«Постанова також зобов'язує «Укртрансгаз»вилучити відповідний обсяг газу з підземних сховищ і передати «Укрнафті» та оформити необхідні документи», - говориться в повідомленні.

Також зазначається, що вартість зазначеного обсягу газу, відповідно до цін, встановлених Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, становить 13,6 млрд гривень, що повністю покриває суму податкової заборгованості.

«У листі також міститься пропозиція про те, що, згідно з п. 89.3 ст. 89 Податкового кодексу, Міжрегіональне головне управління УКРІНФОРМ зобов'язане оформити зазначене майно в податкову заставу для його підготовки до подальшої реалізації », - повідомляє прес-служба.

 

 
Коментарі (0)