ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укрінтеренерго», як постачальник «останньої надії», може збанкрутувати

«Укрінтеренерго», як постачальник «останньої надії», може збанкрутувати

ДПЗД «Укрінтеренерго», як постачальник «останньої надії», може збанкрутувати через заборгованість перед операторами систем розподілу, ДП «Енергоринок» та податковою
ДПЗД “Укрінтеренерго”, як постачальник “останньої надії”, може збанкрутувати через заборгованість перед операторами систем розподілу (ОСР, колишні обленерго), ДП “Енергоринок” та податковою. 
 
Про це заявив Олександр Мануйленко, заступник директора з питань функціонування ПОН “Укрінтеренерго”,  під час засідання Ради оптового ринку електроенергії, повідомляє Українська енергетика.
 
“В результаті нашої заборгованості та позовів операторів систем розподілу (ДП “Енергоринок” поки не подавав, але буде подавати) у нас будуть арештовані рахунки, банкрутство і подальша паралізація роботи, тобто ми, починаючи з червня-вересня, не зможемо виконувати функції постачальника «останньої надії”, - сказав Мануйленко.
 
За його словами, “Укрінтеренерго” заборгувало 149 млн грн операторам систем розподілу, 661 млн грн - “Енергоринку”. А також накопичило 385 млн грн податкового боргу.
 
Відповідно, вже п'ять ОСР подали позов про компанії.
 

“Укрінтеренерго” накопичило борги через спеціальні обов'язки, які на підприємство поклав уряд, - бути постачальником “останньої надії” для споживачів, що вчасно не знайшли собі постачальника. 

 
Коментарі (0)