«Укрпошта» купує банк

У разі погодження угоди в Україні з’явиться п'ятий державний банк.

 

У разі погодження угоди в Україні з’явиться п'ятий державний банк.

"Укрпошта" готує пакет документів у рамках майбутньої купівлі "Альпарі банку": про це в коментарі виданню LIGA.net повідомили джерела в Кабінеті міністрів та "Укрпошті".

За даними джерел в уряді та «Укрпошті», національний оператор поштового зв'язку досяг домовленості про купівлю «Альпарі банку», погодивши угоду з Кабміном та Міністерством інфраструктури.

Наразі, зазначається у повідомленні, «Укрпошта» готує пакет документів в очікуванні погодження угоди, ціна якої становить 260 млн. гривень, з боку Нацбанку.

Як очікується, завдяки банківським послугам «Укрпошта» зможе збільшити свій дохід до 2025 року до 16 млрд гривень – тобто вдвічі.

Варто зазначити, що "Альпарі банк", на купівлю якого націлений національний оператор поштового зв'язку, з'явився на ринку у 2012 році. Офіційно власником фінустанови з лютого 2016 року є громадянин ОАЕ та України Бахтарі Хедаятоллах. Статутний капітал найменшого банку України за активами (244,7 млн. гривень) становить 200 млн. грн.

«Альпарі банк» має лише одне відділення.

Нагадаємо, «Укрпошта» почала приймати е-паспорти у мобільному додатку «Дія» для верифікації та ідентифікації клієнтів під час всіх операцій.

 

 

 
Коментарі (0)