ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкрпошта очікує збитків на 128 млн грн

Укрпошта очікує збитків на 128 млн грн

Державний оператор поштового зв'язку АТ "Укрпошта" в січні-березні 2021 року чекає 128 млн грн збитку проти 90 млн грн прибутку в першому кварталі 2020 року

 

Державний оператор поштового зв'язку АТ "Укрпошта" в січні-березні 2021 року чекає 128 млн грн збитку проти 90 млн грн прибутку в першому кварталі 2020 року, відзначається в повідомленні оператора, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На тлі постійного нарощування обсягів за основними напрямками бізнесу" Укрпошта ", за попередніми даними, очікує близько 128 млн грн збитку за перший квартал 2021 року. Це, в першу чергу, пов'язано з різким підвищенням мінімальної зарплати в країні, прямо пропорційно збільшує ключову ( 70%) статтю витрат підприємства на фонд оплати праці ", - наголошується в повідомленні.

В "Укрпошті" підкреслюють, що логічним рішенням будь-якої приватної компанії в такій ситуації було б переглянути собівартість послуг або продукції і підвищити ціни. При цьому для державного поштового оператора такі зміни регулюються державою і обов'язково повинні бути узгоджені з низкою зацікавлених органів.

У компанії також відзначили, що кожен місяць блокування рішень щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на критичні для роботи підприємства послуги варто "Укрпошті" десятків мільйонів гривень.

"За результатами першого кварталу 2021 роки ми маємо парадокс: в найбільш конкурентному сегменті обсяги внутрішніх і міжнародних відправлень (посилки і дрібні пакети) виросли на 36% і 30% відповідно, тоді як загальний фінансовий стан компанії, на жаль, збиткове. Ще три місяці такий "прірви" і з подальшим розвитком і підтримкою міжнародних фінансових організацій можна буде попрощатися ", - прокоментував стан компанії генеральний директор" Укрпошти "Ігор Смілянський.

За його словами, замість того, щоб сприяти успіху державного підприємства, з боку влади "Укрпошта" отримує лише популізм і небажання привести регульовані тарифи на послуги, які формують 53% всіх доходів компанії, до економічно обґрунтованих.

Смілянський також підкреслив, що компанія другий рік поспіль демонструє стабільне зростання обсягів і доходів, сплачує понад мільярд гривень податків і дивідендів до державного бюджету, при цьому підвищуючи зарплати працівникам, залучаючи міжнародні інвестиції і вкладаючи кошти в розвиток автотранспорту та інфраструктури.

За даними міжнародного аудитора (ТОВ "Бейкер Тіллі Україна" є незалежним членом Baker Tilly International) в 2020 році "Укрпошта" отримала 9,18 млрд грн чистого доходу і 164,9 млн грн чистого прибутку, з них до держбюджету компанія виплатить 82,5 млн грн дивідендів.

 

 

 
Коментарі (0)