ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Укрпошта» підніме тарифи на доставку періодики на 15%

«Укрпошта» підніме тарифи на доставку періодики на 15%

Міністерство інфраструктури ініціює підвищення тарифів акціонерного товариства "Укрпошта" на доставку періодичних видань в середньому на 15%

Міністерство інфраструктури ініціює підвищення тарифів акціонерного товариства "Укрпошта" на доставку періодичних видань в середньому на 15% з 1 січня 2020 року в той час, як "Укрпошта" погрожує припинити доставку пенсій.

Про це йдеться у відповідному проекті наказу Мінінфраструктури, оприлюдненому на сайті міністерства, передають Українські Новини.

Згідно з ним, доставка на всій території України, крім Донецької та Луганської областей, регіональної та загальнодержавної газети формату А3 в 4 смуги подорожчає на 15,4% до 76 копійок, обласної - на 17,8% до 63 копійок, міської та районної - на 17,4% до 57 копійок.

У свою чергу доставка регіональних журналів (за кожні повні або неповні 50 г ваги) підвищиться на 15,4% до 3,04 гривні, обласних - на 17,8% до 2,52 гривні, міських і районних - на 17,4% до 2,28 гривні.

Для підконтрольній території Донбасу тарифи на доставку періодичних видань не зміниться.

У міністерстві зазначають, що на території України на ринку розповсюдження періодичних видань поряд з "Укрпоштою" та державним підприємством "Преса" активно працюють понад 100 комерційних структур різних форм власності, однак близько 60% з них працюють тільки в межах одного міста без забезпечення перевезення видань між іншими містами за тарифами, встановленими на свій розсуд.

Відзначається, що передплатна вартість видання, яку платить споживач, складається із сукупності видавничої вартості і вартості послуг з розповсюдження періодичного друкованого видання за передплатою, яка становить 15-20% загальної вартості видання.

Нинішні тарифи на прийом і доставку розраховані на основі прогнозних витрат "Укрпошти" і "Преси" на 2018 рік, а також розміру мінімальної заробітної плати 4 173 гривень (з 1 січня 2019).

При цьому розмір мінімальної заробітної плати в 2020 році прогнозується на рівні - 4 425 гривень, що на 6% більше, ніж в 2019 році.

Згідно з пояснювальною запискою, найбільшу питому вагу в структурі витрат "Укрпошта" (близько 70%) займають витрати на оплату праці з нарахуваннями, тому ситуація зі зміною законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати до рівня 4 425 гривень в значній мірі впливає на витрати суспільства.

 

 
Коментарі (0)