ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкрпошта планує вдвічі підняти тарифи на доставку газет

Укрпошта планує вдвічі підняти тарифи на доставку газет

Укрпошта збирається в два рази збільшити тарифи на доставку друкованих видань. Ціну підніматимуть у два етапи - e 2018 та 2019 роках.

Укрпошта збирається в два рази збільшити тарифи на доставку друкованих видань. Ціну підніматимуть у два етапи - e 2018 та 2019 роках.

Про це повідомило інформаційне агентство "УНІАН" із посиланням на голову Національної спілки журналістів Сергія Томіленка.

"ПАТ "Укрпошта" починає процедуру підняття тарифів на доставку газет за передплату з 1 липня 2018 року. Оприлюднені сьогодні наміри - поступове підняття тарифів на доставку преси - у середньому на 10 копійок за доставку одного примірника кожні півроку, починаючи з другого півріччя наступного року", - пише Сергій Томіленко у Facebook.

Як випливає з документів, нинішні тарифи є збитковими для національного оператора поштового зв'язку на 22,5%-31,8%. Тому у два етапи їх планується підняти до рівня, коли вони даватимуть нульову рентабельність.

Так, розрахункова собівартість доставки загальнодержавних видань становитиме в 2019 році трохи більше 65 копійок, обласних - близько 53 к., а місцевих - 48,5 к.

"При цьому за пропозицією НСЖУ розглядається варіант мораторію на перегляд тарифів на доставку регіональних видань зони АТО", - додає голова Національної спілки журналістів.

 

 
Коментарі (0)