ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укрпошта» позичить 100 мільйонів євро на будівництво сортувальних центрів

«Укрпошта» позичить 100 мільйонів євро на будівництво сортувальних центрів

"Укрпошта" розраховує в жовтні підписати угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком про залучення кредиту в розмірі 100 млн євро

"Укрпошта" розраховує в жовтні підписати угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком про залучення кредиту в розмірі 100 млн євро на будівництво нових сортувальних центрів.

Про це заявив генеральний директор компанії Ігор Смілянський, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Я дуже сподіваюся, що 1 жовтня ми підпишемо перше в історії" Укрпошти "угоду в 100 млн євро на побудову нової логістичної мережі з ЄБРР і ЄІБ і по суті почнемо будувати нову" Укрпошту ", - сказав Смілянський.

Він також нагадав, що останній сортувальний центр "Укрпошта" побудувала в 1980 році, і зазначив, що на такому застарілому обладнанні дуже складно конкурувати з ринковими гравцями.

У той же час, за словами Смілянського, незважаючи на карантин компанія продовжує зростати в обсягах послуг, що надаються.

Як повідомлялося, навесні "Укрпошта" розраховувала залучити 100 млн євро на будівництво нових сортувальних центрів до літа. Як пізніше уточнили в компанії, залучені кошти планується направити на проектування і будівництво трьох-чотирьох терміналів, а також на автоматизацію близько 30 депо.

"Укрпошта" входить в сферу управління Міністерства інфраструктури. Надає близько 50 видів послуг в 10,6 тис. Відділеннях по всій Україні, ще близько 1,2 тис. Розташовано на неконтрольованої України території. Штат підприємства налічує 76 тис. Працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

 

 
Коментарі (0)