ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укрпошта» знову обіцяє припинити доставку пенсій

«Укрпошта» знову обіцяє припинити доставку пенсій

"Укрпошта" заявила, що буде здійснювати доставку пенсій з 1 січня 2020 року, але за умови надання економічно обґрунтованого або ринкового тарифу з боку уряду та Пенсійного фонду України

"Укрпошта" заявила, що буде здійснювати доставку пенсій з 1 січня 2020 року, але за умови надання економічно обґрунтованого або ринкового тарифу з боку уряду та Пенсійного фонду України.

Про це з посиланням на Інтерфакс-Україна повідомляє БізнесЦензор.

Про це йдеться у відкритому листі генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського до прем'єра Володимира Гройсмана, міністру соціальної політики Андрію Реве, віце-прем'єр-міністру Павлу Розенко і голові правління Пенсійного фонду Євгену Капінус.

"У" Укрпошти ", як і у країни, сьогодні є вибір - стати однією з найуспішніших компаній України і об'єктом інвестицій міжнародних гравців або зникнути, внровь в совковий" соцзабез ". Ми доклали багато зусиль, щоб отримати шанс на зміни, і більше не хочемо його втрачати, стаючи заручниками політики і порожніх обіцянок, ставлячи під загрозу майбутнє другого за розміром роботодавця України. Тому я заздалегідь попереджаю Вас, Мінсоцполітики та Пенсійного фонду, що з 1 січня 2020 року "Укрпошта" не буде завдавати пенсії за нинішнім збитковому тар фу ", - йдеться у відкритому листі.

Керівник "Укрпошти" також заявив, що в уряду є час до 1 вересня для вибору одного з двох шляхів вирішення питання перегляду тарифу по доставці пенсій.

"Перший - прийняти новий тариф на доставку пенсій, який був затверджений Міністерством інфраструктури та Міністерством економічного розвитку і торгівлі ще в листопаді 2017 року. Але він торпедується Міністерством соціальної політики. Другий шлях - винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер, щоб ринок визначив її вартість ", - пропонують в" Укрпошті ".

За словами Смілянського, протягом трьох останніх років "Укрпошта" активно оновлювала свої активи і досягла домовленостей з міжнародними та приватними фінансовими інститутами, які готові інвестувати в розвиток компанії. Але це неможливо без перегляду тарифу на доставку пенсії, який залишається незмінним з 2004 року, не дивлячись на зростання заробітних плат, ціни палива та інших його складових.

"Це повинно бути на ринкових умовах, визначених на відкритому тендері, а не з регульованим тарифом або виписаним під один банк постановою, як це було з переселенцями Донбасу. Не можна порушувати права людини, змушуючи, особливо літніх людей або людей з обмеженими можливостями, отримувати виплати тільки в жодній банківській установі, до якого ще треба їхати 30-50 км. Тоді мова йшла про 200 тис. чол., зараз - вже про мільйони найменш захищених громадян ", - підкреслює Смілянський.

Він нагадав, що рівно рік тому, після гучних заяв про закриття відділень і звільнення листонош, а також після особистого втручання п'ятого президента України Петра Порошенка, "Укрпошта" отримала від Пенсійного фонду 500 млн грн на покриття збитковості тарифу. Але по ці кошти покрили витрати лише на півроку.

"Ми б хотіли уникнути ультиматумів в кінці року, тому озвучуємо проблему завчасно, щоб Кабмін мав час на затвердження тарифу або всі сторони встигли підготуватися до відкритого тендеру", - підкреслив Смілянський.

Як повідомлялося, в кінці грудня 2018 року "Укрпошта" в усіх областях України успішно провела переговори і підписала відповідні протоколи з регіональними управліннями Пенсійного фонду про доставку і виплату пенсій в 2019 році.

Раніше п'ятий президент України Петро Порошенко доручив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну і першому заступнику голови адміністрації президента Віталію Ковальчуку проконтролювати питання доставки пенсій, збереження поштових відділень і забезпечення зарплат листонош.

"Укрпошта" надає послуги на 100% території України, маючи 11 тис. Відділень і понад 30 тис. Листонош. Місяць тому компанію відзначило Міжнародне поштове співтовариство як кращу пошту світу в двох номінаціях.

 

 
Коментарі (0)