ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкртрансгаз припиняє свої зобов’язання оператора ГТС

Укртрансгаз припиняє свої зобов’язання оператора ГТС

До 1 червня поточного року Укртрансгаз має скласти свої спецзобов’язання на ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів.

До 1 червня поточного року Укртрансгаз має скласти свої спецзобов’язання на ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів.

Укртрансгаз як оператор ГТС звертає увагу замовників послуг транспортування на те, що постанова про його спецзобов’язання на ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів діє до 1 червня 2018 року.

Про це йдеться в повідомленні Укрінформу з посиланням на прес-службу компанії.

"Укртрансгаз як оператор ГТС звертає увагу замовників послуг транспортування на те, що постанова "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" діє до 1 червня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, інформації щодо продовження дії вказаної постанови оператор ГТС наразі не має. Таким чином, після 1 червня особливості оплати послуг балансування газу, визначені постановою про спецзобов'язання, діяти вже не будуть.

"В силу вищезазначеного, у випадку, якщо строк дії постанови Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 № 187 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" не буде продовжено до 1 червня 2018 року, всі без винятку замовники послуг транспортування, для отримання послуг транспортування в червні та наступних розрахункових періодах, будуть зобов'язані створити фінансове забезпечення оплати послуг балансування обсягів природного газу та підтримувати його на належному рівні, на всі обсяги природного газу, що транспортуватимуться таким замовникам послуг транспортування оператором ГТС", - попередили у компанії.

Як повідомлялося, на засіданні 28 березня Кабмін відклав підвищення цін на газ для населення на 2 місяці. Таким чином, ціна газу для поставок населенню і ТКЕ до 1 червня не зміниться і залишиться на рівні 4 942 гривень за тис. кубометрів (6 958 гривень для кінцевого споживача).

Разом з тим, перегляд ціни на газ для населення лишається однією з умов виділення чергового траншу фінансової допомоги від МВФ.

 

 
Коментарі (0)