ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укртрансгаз» приступив до чергового етапу анбандлінга

«Укртрансгаз» приступив до чергового етапу анбандлінга

"Укртрансгаз" перевів у новостворений філія "Оператор газосховищ України" близько 2 тис. Співробітників і передав виробничі підрозділи, які обслуговують підземні сховища газу по всій території України

"Укртрансгаз" перевів у новостворений філія "Оператор газосховищ України" близько 2 тис. Співробітників і передав виробничі підрозділи, які обслуговують підземні сховища газу по всій території України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Укртрансгазу".

Як відзначили в прес-службі, в "Оператор газосховищ України" переведений персонал і передані необхідні активи, "тим самим завершено черговий підготовчий етап процесу відділення Оператора ГТС (анбандлінг)".

Зокрема передані Пролетарське ВУПЗГ (Харківтрансгаз), Мринський ВУПЗГ (Київтрансгаз), Богородчанське ВУПЗГ (Прикарпаттрансгаз), Дашавське, Опарське, Стрийське ВУПЗГ і Угерське ВВРіСП (Львівтрансгаз).

Керівником філії "Оператор газосховищ України" призначений Богдан Максимчук, його пріоритетним завданням є повне розділення процесів з транспортування і зберігання газу з метою підготовки автономної роботи цього підрозділу після юридичного відділення функції з транспортування газу 1 січня 2020 року.

В АТ "Укртрансгаз" відзначили, що також були перерозподілені території виробничої діяльності філій УМГ "Львівтрансгаз", УМГ "Прикарпаттрансгаз" і УМГ "Черкаситрансгаз".

"Таким чином сформовані 4 філії, які відповідають виключно за транспортування природного газу і до 01.06.2019 року будуть інтегровані в філія" Оператор ГТС ", який, в свою чергу, буде юридично відокремлений від АТ" Укртрансгаз "01.1.2020 року", - йдеться в повідомленні.

Філія "Оператор ГТС України" було створено 1 грудня 2017 року. Зараз в апараті управління Оператора ГТС працює 292 фахівця, які забезпечують операційну, фінансову, комерційну та юридичну діяльність з надання послуг транспортування газу і балансування, займаються плануванням і закупівлями, співпрацюють з операторами ГТС інших країн.

Нагадаємо, термін дії контракту на транзит російського ЄС від 2009 року закінчується 1 січня 2020 року. За цей час "Нафтогаз України" розраховує завершити анбандлінг компанії, передавши газотранспортні активи новому незалежному операторові ГТС - компанії "Магістральні газопроводи України".

Нагадаємо, Європейська комісія, посольство США в Києві, представництво Світового банку в Україні, Європейське енергетичне співтовариство та представництво ЄБРР в Україні звернулися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, висловивши стурбованість з приводу того, що НАК досі не підготовлений до анбандлінгу.

 

 
Коментарі (0)