ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкртрансгаз розробив план модернізації ГТС

Укртрансгаз розробив план модернізації ГТС

Оператор газотранспортної системи компанія "Укртрансгаз" розробила 10-річний план модернізації газотранспортної системи.

Оператор газотранспортної системи компанія "Укртрансгаз" розробила 10-річний план модернізації газотранспортної системи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Згідно з повідомленням, 10-річний план модернізації ГТС України на 2018-2027 роки розроблено з метою приведення виробничих потужностей у відповідність з європейськими стандартами надійності, безпеки і екологічності при експлуатації компресорних станцій (КС) і транспортуванні газу.

Відзначається, що зараз триває робота з Національною комісією держрегулювання енергетики і комунальних послуг щодо схвалення та утвердження 10-річних планів розвитку ГТС і підземних сховищ газу (ПСГ) України на 2018-2027 роки.

Плани, зокрема, передбачають реконструкцію 4 КС: "Яготин", "Диканька", "Ромни" і "КЦ 4 Більче-Волиця".

Ці об'єкти визначені пріоритетними і оптимальними для капіталовкладень, грунтуючись на аналізі їх технічного стану і завантаженості (в тому числі з урахуванням загрози припинення транзиту російського газу по території України).

Вказується, що інвестиції, які планується направити на реконструкцію зазначених КС протягом 2018-2020 років, складуть понад 7 млрд гривень.

Найближчим часом "Укртрансгаз" ініціює проведення міжнародних торгів із закупівлі обладнання для модернізації КС через систему державних закупівель ProZorro, в яких зможуть взяти участь як іноземні, так і українські компанії.

"Ми очікуємо, що великі виробники, які присутні в Україні і які вміють виробляти потрібну нам обладнання - частково або повністю, самостійно або в кооперації з міжнародними партнерами, - візьмуть участь в цих конкурсах", - цитує прес-служба голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Перші закупівельні процедури планується почати в 2-му кварталі 2018 року по проекту по реконструкції КС "Яготин".

Нагадаємо, мережа "Укртрансгазу" складається з 38,55 тис. Км, пропускна здатність становить 287,7 млрд куб. м / рік газу на вході і 178,5 млрд куб. м на виході. ГТС включає 72 компресорні станції (потужністю 5 544,3 МВт) і 702 газоперекачувальних агрегати. "Укртрансгаз" оперує 12 підземних сховищ газу сумарною місткістю 30,95 млрд куб. м.

 

 
Коментарі (0)