ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укртрансгаз» вклав у модернізацію ГТС у цьому році 3,1 млрд грн

«Укртрансгаз» вклав у модернізацію ГТС у цьому році 3,1 млрд грн

За останні 9 місяців поточного року «Укртрансгаз» спрямував на модернізацію та технічну підтримку української ГТС в розмірі 3.1 млрд грн.

За останні 9 місяців поточного року «Укртрансгаз» спрямував на модернізацію та технічну підтримку української ГТС в розмірі 3.1 млрд грн.

ПАТ “Укртрансгаз” протягом січня-вересня 2017 року профінансував модернізацію та технічну підтримку української газотранспортної системи 3.1 млрд грн, що на 18,2% більше, ніж торік.

Про це інформує УНН з посиланням на повідомлення прес-служби “Укртрансгазу”.

За інформацією прес-служби, за 9 місяців поточного року “Укртрансгаз” спрямував на модернізацію та технічну підтримку української ГТС в розмірі 3.1 млрд грн, з яких на план капітальних інвестицій було направлено 1540 млн грн, програму ремонтів та технічне обслуговування — 789 млн грн, програму забезпечення матеріально-технічним ресурсами — 743 млн грн.

У відомстві уточнили, що за 3 квартали 2017 року капітальні інвестиції в українську ГТС збільшились майже на 50%

Зазначається, що з липня по вересень 2017 відповідно до плану капітальних інвестицій виконано обсяг робіт на суму 350 млн грн.

За цей період серед найбільш вартісних проектів капітальних інвестицій були: реконструкція блоку підготовки паливного, пускового, імпульсного газу дотискувальної компресорної станції “Більче-Волиця” (Львівська обл.), капітальний ремонт ділянки (27 км) транзитного магістрального газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” (УПУ), реконструкція установки осушення газу з автоматизацією технологічного процесу Червонопартизанського підземного сховища газу в Чернігівській області, реконструкція системи електропостачання апарату повітряного охолодження газу КС “Ужгород”.

Нагадаємо, як заявив голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв, що для підтримання транзиту газу на нинішньому рівні щороку потрібно інвестувати у ГТС від 200 до 300 млн дол. США. 

 

 
Коментарі (0)