ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкртрансгаз закачав перші обсяги газу у свій «митний склад»

Укртрансгаз закачав перші обсяги газу у свій «митний склад»

Укртрансгаз закачав в газосховища перші обсяги природного газу для зберігання в режимі "митний склад" розміром близько 3 мільйонів кубометрів

Укртрансгаз закачав у свої сховища перші обсяги природного газу в режимі так заваногог "митного складу".

Укртрансгаз закачав в газосховища перші обсяги природного газу для зберігання в режимі "митний склад" розміром близько 3 мільйонів кубометрів на замовлення провідних міжнародних трейдерів Trafigura Sarl (Швейцарія), ТОВ "Trafigura Україна" та MND (Чехія).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Укратрансгазу, передає "Економічна правда ".

Очікується, що у вересні оператор газотранспортної системи та газосховищ України надасть відповідні брокерські послуги компаніям та, відповідно до їхніх попередніх заявок, закачає до "митного складу" близько 50 млн куб.м природного газу.

13 червня 2017 року Укртрансгаз після річної спільної роботи разом з НАК "Нафтогаз України", Міністерством фінансів та Енергетичною митницею ДФС відкрив "митний склад" для тимчасового зберігання природного газу в українських підземних сховищах.

Як повідомлялося раніше нещодавно "Газпром" подав заявку на збільшення транзиту газу через Україну до 315 мільйонів кубометрів на добу.

В "Нафтогазі" зазначили, що максимальна пропускна здатність української ГТС в напрямку Європи становить більше 400 мільйонів кубів на добу.

Заявка російської компанії виросла через щорічний плановий ремонт трубопроводу "Північний потік", який триватиме до 22 вересня.

Згідно з даними "Укртрансгазу", транзит газу в Європу через Україну за січень-серпень виріс на 23,4% в порівнянні з аналогічним показником минулого року - до 61,95 мільярда кубометрів. Це максимальний показник з 2011 року.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко запропонував змінити принцип транзиту і надавати послуги з транспортування російського газу через українську територію не "Газпрому", а його європейським покупцям.

 

 
Коментарі (0)