ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика«Укртрансгаз» запустив сонячну електростанцію

«Укртрансгаз» запустив сонячну електростанцію

Сонячну електростанцію потужністю 300 кіловат побудували і запустили в експлуатацію для покриття потреб офісу та промислової площадки філії «Укргазтехзв’язок».

Про це повідомляє прес-служба «Укртрансгазу», передає УНН.
Побудована станція складається з 1140 сонячних панелей номінальною потужністю 260 Вт кожен, які розташовані на даху виробничого корпусу і займають площу 1850 метрів квадратних.
Сонячні панелі об’єднані в мережу. Від сонячних панелей постійний електричний струм надходить в інвенторну, де перетворюється за допомогою 6 інверторів по 50 кіловат кожен у змінний струм напругою 380 вольт та подається в мережу для використання.

«Запущена станція — це пілотний проект, який здатний генерувати майже 400 тисяч кіловат електроенергії на рік. У київському регіоні такий об’єкт є унікальним. Ми розраховуємо продовжити таку практику на об’єктах основного виробництва», — повідомили у прес-службі «Укртрансгазу».
На проектування та будівництво сонячної електростанції було витрачено 11 місяців.

Як повідомлялося раніше, Південна Корея інвестуватиме у побудову на Дніпропетровщині сонячних електростанцій.
Окрім цього, корейські інвестори також зацікавлені вкладати свій капітал у переробку твердих побутових відходів та  розвиток агросектору.

Варто зазначити, що Дніпропетровщина — у трійці лідерів в Україні з розвитку агропромислового комплексу. Для будівництва сонячних електростанцій підходять Криворізький, Широківський та Нікопольський райони. Є понад 70 майданчиків для створення індустріальних парків.
 

 
Коментарі (0)