ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Укрзалізниця» через подорожчання електроенергії підніме тарифи

«Укрзалізниця» через подорожчання електроенергії підніме тарифи

Підвищення цін на електроенергію, яке відбулося після запуску оптового ринку електроенергії з 1 липня 2019 року, призведе до підвищення тарифів "Укрзалізниці" на перевезення вантажів і пасажирів

Підвищення цін на електроенергію, яке відбулося після запуску оптового ринку електроенергії з 1 липня 2019 року, призведе до підвищення тарифів "Укрзалізниці" на перевезення вантажів і пасажирів у 2020 році.

Про це заявив глава правління "Укрзалізниці" (УЗ) Євген Кравцов в інтерв'ю БізнесЦензор.

"Підвищення цін на електроенергію відіб'ється на витратах, і тільки потім наші витрати перекладаються в тарифи. Нічого нового - гроші з повітря, на жаль, ми не будемо володіти", - сказав Кравцов.

За його словами, УЗ, як і весь ринок зараз "задає питання".

"Це серйозне підвищення вартості електроенергії, - заявив глава УЗ. - Поки сказати, на скільки збільшиться сума витрат, складно. Цифри будуть ближче до кінця року".

За словами керівника УЗ, зараз компанія обговорює з МІУ дві ключові ініціативи. Перше - зближення тарифних класів для вантажоперевезень. Друга - автоматична індексація тарифів на вантажні перевезення.

Нагадаємо, 1 липня 2019 року відповідно до закону "Про ринок електроенергії", прийнятому в квітні 2017 року, в Україні запущено новий оптовий ринок електроенергії.

Він передбачає перехід від роботи за моделлю єдиного покупця до конкурентного механізму, який передбачає двосторонні договори (ДД) між виробниками і споживачами, постачальниками, ринок "на добу вперед" (РСВ) і внутрісуточних ринок (ВСР, на ньому закуповується електроенергія на найближчі години) , балансуючий ринок (де будуть розраховуватися різниця між прогнозним і фактичним обсягом споживання і його вартість), ринок допоміжних послуг.

Як повідомлялося, з запуском ринку електроенергія для промислових споживачів подорожчала в середньому на 25%. Головним вигодонабувачем запуску нового механізму поставок електроенергії став енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

 

 
Коментарі (0)