ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкрзалізниця хоче позбутися держрегулювання тарифів

Укрзалізниця хоче позбутися держрегулювання тарифів

Залізничний держмонополіст ПАТ "Укрзалізниця" хоче сам встановлювати тарифи на пасажирські перевезення і вийти з-під регулювання своєї тарифної політики державою

Залізничний держмонополіст ПАТ "Укрзалізниця" хоче сам встановлювати тарифи на пасажирські перевезення і вийти з-під регулювання своєї тарифної політики державою.

Про це повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень УЗ Олександр Красноштан в інтерв'ю виданню Дело.

За його словами, монополіст, послуг якого у споживачів немає альтернативи, хоче сам регулювати ціну квитка на поїзди класу "комфорт" і "стандарт", а регулювання ціни на потяги класу "економ" залишити за державою.

"Якщо це вдасться, це будуть позитивні зміни як для пасажира, так і для УЗ, адже ми на багатьох напрямках хотіли б знизити ціну на квиток", - заявив А.Красноштан.

На яких напрямках УЗ хотіла б знизити ціну і чому вона цього досі не зробила - представник держмонополіста не уточнив.

Також А.Красноштан нічого не сказав про те, що у УЗ не було прецедентів зниження ціни - вони постійно підвищуються шляхом різних зміни в методику розрахунку тарифів - застосування нових коефіцієнтів і т.д.

Нагадаємо, представники Європейської бізнес-асоціації звернулися до уряду України з ініціативою про введення мораторію на підвищення вантажних ж.-д. тарифів до тих пір, поки в Україні не буде створено Національну комісію регулювання транспорту - яка і повинна встановлювати тарифи для компаній в сфері транспорту, включаючи залізничний.

 

 
Коментарі (0)